Keukenweegschalen

Een keukenweegschaal is een onmisbaar item voor wie wil koken of bakken met uiterste precisie. Wil je een heerlijke maaltijd op tafel zetten voor het hele gezin? Of wil je op zaterdagmiddag een cake bakken om stiekem zelf op te peuzelen? Koken en al helemaal bakken op gevoel is niet altijd mogelijk en daarom gebruik je natuurlijk een keukenweegschaal. Dit huishoudelijk product is niet meer weg te denken uit de keuken, onder andere vanwege zijn gemakkelijk gebruik en precisie. Maar wat stel jij voor eisen aan de ideale keukenweegschaal? Wij leggen graag de verschillen uit en helpen jou aan het juiste product.

Waarom kiezen voor een keukenweegschaal?

Voor het bereiden van sommige recepten is het van belang dat je je exact aan de juiste hoeveelheden houdt als het op de ingrediënten aan komt. Met name wanneer je werk met producten als gist en specerijen kan een grammetje te veel een enorm verschil maken. Een keukenweegschaal is daarom jouw ideale hulpmiddel in de keuken. In ons assortiment vind je keukenweegschalen met een maximale belasting van 3 tot wel 8 kilogram met verschillende nauwkeurigheden, functies en designs. Het kiezen van de juiste keukenweegschaal is uiteraard afhankelijk van jouw eigen voorkeur en smaak, maar wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Verschillende keukenweegschalen: digitaal

Digitale weegschalen zijn verkrijgbaar in verschillende designs, maar grotendeels kom het neer op de keuze tussen een platte keukenweegschaal of een variant met een vaste kom. De weegschaal met een vaste kom staat inclusief kom altijd op 0 en kan meteen gevuld worden met ingrediënten. Het gewicht is direct af te lezen op het digitale scherm. De nauwkeurigheid is tot wel 0.01 gram, afhankelijk van welk model je kiest. Kies de gewenste weegeenheid en maak een keuze tussen anti-slip ontwerp of plat ontwerp. Een digitale keukenweegschaal zonder kom is voorzien van een tarratoets of nulsteltoets, waarmee je de keukenweegschaal na het plaatsen van een kom terug op 0 zet. Je kunt daarna de kom vullen met de te wegen ingrediënten, waarbij je eventueel na elk ingrediënt de tarratoets weer gebruikt om alles afzonderlijk van elkaar te wegen. Extra pluspunten van dit platte model zijn dat deze gemakkelijk op te bergen én eenvoudig schoon te maken is. Kortom, een zeer praktische keukenweegschaal met een maximale belasting van 8 kilogram.

Ouderwets analoog

De analoge keukenweegschaal, kennen we allemaal wel. De weegschaal is gemakkelijk in gebruik doordat je de ingrediënten meteen in de schaal kunt leggen, waarna het gewicht tot op 20 gram nauwkeurig getoond wordt. Ook bij deze variant heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen enkele weegeenheden. De analoge keukenweegschaal is met name geschikt voor het wegen van grotere hoeveelheden ingrediënten en is minder precies af te lezen dan een digitale variant. Een voordeel van deze weegschaal is dan weer dat er geen batterijen nodig zijn, in tegenstelling tot de digitale uitvoering. Het gaat er uiteindelijk dus om wat jouw eisen zijn voor het kopen van dit handige product. Wanneer je voor een echte blikvanger op het aanrecht kiest is een retro keukenweegschaal ongetwijfeld dé keuze voor jou. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, voor elk interieur wat wils.

Voor- en nadelen

Hier nog even de voordelen van de digitale en analoge keukenweegschaal voor jou op een rijtje:
Digitaal

  • Makkelijk af te lezen;
  • Nauwkeurig tot wel 0.01 gram;
  • Makkelijk schoon te maken met een vochtig doekje;
  • Tarrafunctie;
  • Compact en plat, dus gemakkelijk op te bergen.

Analoog
  • Geen batterijen nodig;
  • Inclusief schaal, dus geen losse schaal nodig;
  • Retro vormgeving, een echte eyecatcher;
  • Verkrijgbaar in meerdere kleuren.


Zoals er voordelen aan beide types hangen, zijn de nadelen precies het tegenovergestelde. Nadelen van een digitale keukenweegschaal kunnen zijn dat deze minder mooi is vormgegeven en dat deze op batterijen werkt, die je zo nu en dan moet vervangen. Nadelen van een analoge variant kunnen dan weer zijn dan de weegschaal minder nauwkeurig is, en meer ruimte in beslag neemt dan een digitale variant. De keukenweegschaal die jij het fijnst vindt, is uiteindelijk volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en smaak. In ons assortiment heb je in ieder geval ruime keus uit de verschillende soorten keukenweegschalen. We vertellen je natuurlijk graag waar je verder nog op kunt letten.

Nauwkeurigheid

Zoals je in ons assortiment kunt zien, verschilt de nauwkeurigheid per keukenweegschaal. Het is afhankelijk van het doel waarvoor je de keukenweegschaal het vaakst gaat gebruiken welke nauwkeurigheid het meest geschikt is. Weeg je vaak kruiden of poeders, dan is een nauwkeurigheid van 0.1 of zelfs 0.01 gram het beste. Deze variant wordt ook wel dieetweegschaal genoemd en is ontzettend nauwkeurig. Voor de meeste doorsnee recepten is een nauwkeurigheid van 1 gram echter ook wel voldoende. Een analoge weegschaal is vaak minder nauwkeurig in het wegen en ook minder nauwkeurig af te lezen. Voor het afwegen van grotere hoeveelheden bloem of suiker is een dergelijke keukenweegschaal echter prima. Wil je ook vloeistoffen meten? Dan zul je toch voor een digitale keukenweegschaal moeten gaan. Let er dan op dat deze een functie heeft om ook milliliters te kunnen meten. Je kunt dit doorgaans op de weegschaal instellen voordat je vloeistof gaat meten.

Zorg voor een goede balans

De beste gerechten vragen om de juiste balans. Een goede keukenweegschaal is het hulpmiddel voor het maken van jouw droomgerecht. Kies uit platte functionele keukenweegschalen van Beurer of Domo. Deze passen niet alleen heel gemakkelijk in het keukenkastje, maar wegen ook nog eens zeer nauwkeurig. Of ga je voor de traditionele variant van bijvoorbeeld König? Daarnaast bieden wij je vele kleuren weegschalen. Denk aan een zwarte, beige of rode keukenweegschaal. Alle keukenweegschalen zijn speciaal voor jou geselecteerd. Per product wordt beschreven wat de kwaliteiten ervan zijn, zodat de keuze een “piece of cake” wordt. Nu blijkt dat een keukenweegschaal kopen praktisch is voor jou als beginnende kok of misschien als ervaren chef, zul je jouw keuze vast en zeker gemaakt hebben. Wacht niet langer met kokkerellen en profiteer nu eenvoudig van onze scherpe prijzen!

Vragen en advies

Kies de keukenweegschaal die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Overige links