Personenweegschalen

Een personenweegschaal vind je terug in veel Nederlandse huishoudens. Veel mensen willen hun gewicht in de gaten houden en hebben daarom zo’n weegschaal in de slaapkamer. Je kunt als je een personenweegschaal wilt kopen kiezen uit diverse modellen en ook of je een analoge of een digitale weegschaal wilt gebruiken. De meeste personenweegschalen zijn geschikt voor mensen met een gewicht tot maximaal 120 of 130 kilogram. Ben je zwaarder dan moet je hier rekening mee houden bij de aankoop van een personenweegschaal. Bekijk snel ons assortiment en maak je keuze.

Waarom is een personenweegschaal belangrijk?

Overgewicht wordt een steeds groter probleem in Westerse landen. Steeds meer mensen zijn te zwaar, in veel gevallen wordt dit veroorzaakt door te veel en ongezond voedsel. Overgewicht is schadelijk voor de gezondheid, het kan hart- en vaatziekten veroorzaken, diabetes en zelfs bepaalde vormen van kanker. Daarom is het belangrijk om goed op je gewicht te letten en een personenweegschaal kan je hierbij helpen. Een personenweegschaal kopen is dan ook een prima investering voor je huishouden. Je kunt je gewicht op deze manier gemakkelijk in de gaten houden. Gewichtstoename gaat vaak zo geleidelijk dat je het vaak niet eens goed in de gaten hebt. Een broek of rok zit wat strakker, maar ach, die kan gekrompen zijn in de was. Maar als je dan op de weegschaal gaat staan, dan kan het zijn dat je toch wel schrikt. Want dan blijkt je gewicht ineens een stuk hoger dan je had verwacht. Door regelmatig op de personenweegschaal te gaan staan kun je dit beter in de gaten houden en zo op tijd maatregelen nemen als je ziet dat er ongemerkt wat kilootjes bij zijn gekomen.

Verschillende varianten: analoog of digitaal

Een weegschaal die zonder stroom gebruikt kan worden noemen we een analoge weegschaal. Het grote voordeel van een analoge personenweegschaal is dat je deze overal kunt neerzetten. Je kunt hem bij voorbeeld zonder problemen in de badkamer gebruiken, want er komt immers geen stroom aan te pas. Ook heb je nooit het probleem dat de batterijen leeg zijn en hij dus niet werkt op het moment dat jij net benieuwd bent naar je gewicht. Een weegschaal die gebruik maakt van een analoog systeem weegt vaak iets minder nauwkeurig dan een moderne weegschaal. Maar voor de meeste volwassenen is dat geen groot probleem. Voor een volwassen man die bij voorbeeld 75 kilo weegt maakt het nu ook weer niet zoveel uit of dat 75,3 kilo is of 75,6. Wil je je gewicht precies weten, bijvoorbeeld omdat je aan het lijnen bent, dan kan het wel belangrijk zijn dat de personenweegschaal het gewicht precies op de gram nauwkeurig aangeeft. In zo’n geval kies je wellicht voor een digitale weegschaal die deze mogelijkheid wel biedt. Een reden waarom iemand kiest voor een analoge weegschaal kan zijn omdat je een voorliefde hebt voor een personenweegschaal retro. Deze zijn over het algemeen analoog.

De voordelen van een digitale personenweegschaal

De digitale personenweegschaal heeft alweer enige tientallen jaren geleden zijn intrede gedaan in veel huishoudens. Het grote voordeel van een dergelijke personenweegschaal is dat deze het gewicht preciezer aangeeft. Je ziet je gewicht met een nauwkeurigheid van 100 gram, meestal hanteert de weegschaal een weergave van 1 cijfer achter de komma. Deze personenweegschalen beschikken ook vaak over een geheugen voor vorige metingen, zo kun je nog sneller zien of je lijnpoging succesvol is of dat je toch nog wat beter je best moet doen. Vaak hebben digitale weegschalen ook extra functies, zoals bij voorbeeld een personenweegschaal met vetmeting. Dan kun je zien of je zwaarder bent geworden omdat je meer vet hebt gekregen, of dat dit komt omdat je meer spiermassa hebt gekregen. Als je veel sport ontwikkel je daarmee je spieren. Ook dat geeft een gewichtstoename, maar is uiteraard een stuk gezonder dan wanneer je hoeveelheid vet is toegenomen. Als je een dieet volgt en tegelijk sport, kan het dus zijn dat je niet spectaculair afvalt, maar dat er een betere balans ontstaat tussen spiermassa en vetmassa.

Personenweegschalen met extra opties

Er zijn personenweegschalen op de markt waarmee je je vetpercentage kunt meten. Dit wordt gedaan via de voetzolen en wordt op een LCD scherm weergegeven. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je op blote voeten op de weegschaal gaat staan. Gebruik een personenweegschaal met BMI of vetmeting dan ook altijd op de wijze zoals voorgeschreven in de gebruiksaanwijzing. Alleen zo krijg je een zuivere meting en kun je deze goed vergelijken met vorige metingen. Er zijn tegenwoordig ook personenweegschalen te koop die je kunt koppelen met je tablet of smartphone. Een personenweegschaal met app kan gegevens versturen naar een computer over de metingen die zijn gedaan. Zo kun je bijvoorbeeld je gewicht of vetpercentage in een handige grafiek opnemen. Zo zie je in één oogopslag of je gewicht aan het dalen is en of je vetpercentage al onder je streefniveau zit. Je kunt de app voor meerdere personen gebruiken zodat bij voorbeeld je hele gezin de vorderingen kan bijhouden. Ook deze moderne personenweegschaal met extra mogelijkheden vind je online. Je kunt van iedere personenweegschaal in de webshop eenvoudig de specificaties lezen die bij de artikelen staan. Zo kun je eenvoudig je keuze maken uit het ruime assortiment.

Vragen en advies

Kies de weegschaal die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links